Melodifestivalen

Har inte tittat på hela men råkade zappa förbi när någon sjöng operadisco, och där har vi anledningen till varför jag inte orkar titta på delfinalerna.

5.49

Och jag har redan varit vaken i 49 min... Galet.

Fettisdag

Orginell rubrik för idag. Kanske inte.

Har bakat semlor, dock så tjuvåt jag dem redan igår tillsammans med Maria och Sara. Enligt P så behöver vi inte äta semlor idag också. Jag är inte helt övertygad.

Har i alla fall dokumenterat det stora bakandet, så vi börjar från början. Eller jag började ta kort när degen jäst klart för att jag tyckte den såg så fin ut, så vi börjar där.

Fin deg som jäst perfekt. (Recept från Allt om Mat)

Sedan så gjorde jag fina bullar som åkte in i ugnen och när de kom därifrån såg de ut så här:



Sedan gjorde jag två olika varianter av semlor, den ena som vanlig semla:


Och den andra med bananmassa (mosad banan blandat med mandelmassa) i botten och chokladgrädde:


Vilken som blev bäst? Svårt val, klassisk semla är ju underbart gott men banan/chokladsemlan var inte helt fel den heller. Så oavgjort får det bli. P föredrar dock vanlig semla då banan/choklad inte smakar som semla (exakt).

Det var nog allt om mitt semmelbak, är himla nöjd själv faktiskt efter förra årets totalt misslyckade bullar som var mycket platta men dock goda (vad är inte gott med grädde och mandelmassa på?).

Tjuvlyssnar

Jag sitter och tjuvlyssnar på folk i skolan, väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så att jag får åka hem. Har ju varit med i en studie och ska ta ännu en bild på mitt öga ikväll kl19.40. Innan dess ska jag också hinna med en linstillpassning på F, hoppas han inte kniper alltför mycket. Varför är oftast killar så himla knipiga? (Nej, Maja är inte pk).

Men det var tjuvlyssningen det skulle handla om, HERREGUD vad de gnäller! Tentor är för svåra för att de kuggar dem och det är inte deras fel att större delen av klassen struntar i att gå på de sista föreläsningarna bara för att de istället vill åka hem. Min klass är inte så gnällig, vilket jag tycker är skönt. Tack klassen för att ni är så trevliga!

Försöker skriva lite på ex-jobbet också men det går sådär, väntar på svar på vad min frågeställning egentligen ska vara och innan dess fastnar jag lite i vad jag egentligen ska skriva. Men med lite tur kanske jag får ett mailsvar snarast. :) Fast egentligen letar jag nog mest ursäktar till att tjuvlyssna och läsa bloggar istället för att plugga. Så är det.

Fantastiska

Jag har tänkt ut fantastiska blogginlägg, man kan nästan tro att jag är värsta bloggaren. Fast nu hittar jag inte min kamerasladd och tyvärr så bygger mina fantastiska blogginlägg på lika fantastiska bilder som jag har i kameran så dessa fantastiska blogginlägg får helt enkelt vänta ett tag.

Så, detta får istället bli ett tack för fantastiska S som ringde mig idag och lät mig prata ut om alla mina världsliga problem. Tack, man behöver ibland säga saker högt för att inse att allt i slutändan löser sig. Du är fantastisk S!

Annars ska jag snart försöka sova då jag måste upp galet tidigt imorgon för att offra mig själv för forskningen (eller snarare ex-jobb på skolan), det ska tas bilder på mitt öga kl7.40 och kl 19.40 imorgon. Spännande värre faktiskt. Och inte nog med det så bjöds det på frukost!

RSS 2.0