Japanskt julbord (!?)


Är alldeles strax på väg att åka på japanskt julbord. Jag erkänner dock att jag är skeptisk till hela julbordsformatet, känns lite motsägelsefullt. Men japansk mat är ju underbart gott så det blir nog himla gott. Det är sambons familj som bjuder, mycket trevligt initiativ. Ska bara försöka att inte äta för mycket, jag vill ju hålla min viktkurva som än så länge går neråt. Återkommer med en utvärdering.

Simma


Idag började morgonen med en timmes simning, underbart. Dock är det förbaskat jobbigt att gå upp igen då man är så tung i kroppen, men bastun efteråt gör det lite lättare.

Ska snart äta lite lunch och sedan blir det studier i ett par timmar, känns som om jag pluggar jämt och aldrig samtidigt. Har så otroligt mycket att göra men så otroligt lite ork att göra något. Då är det bra att ha M och S som bestämmer pluggdagar, då gör jag i alla fall något.

Men lunch nu och sedan ögat.

Kimbap


Ibland när jag har ganska storslagna planer på denna blogg tänker jag att det borde bli en mat-blogg. Dock känner jag mig själv och äter alltid upp maten innan jag lyckats fått den där fantastiskt snygga bilden som man ska lägga upp tillsammans med receptet. Idag gör jag dock annorlunda och bara visar en bild (dock ej en snygg och perfekt sådan) på något jag och sambon lagade ihop för ett ganska bra tag sedan. Kimbap, eller koreansk sushi skulle man kunna kalla det. Passa mig alldeles utmärkt då jag inte äter fisk då denna istället innehåll kött. Googla kimbap och man får en massa recept, minns inte ens exakt vad vi hade i men i alla fall var det morötter, kött (bulgogi), inlagd ingefära och säkert mer ändå.

Så här såg det i alla fall ut:
Kimbap

Idag blir det istället kyckling, potatisgratäng och min absoluta favorit just nu jordärtskocka. Mums!

Underbara klass!



Igår blev det en himla trevlig kväll med klassen. Det är faktiskt helt otroligt att man lyckats fått en sådan underbart rolig och trevlig klass. Middagen var underbar och marängsvissen ska vi inte prata om, var mätt när jag vaknade imorse.

Idag blir det troligen en minst lika trevlig kväll hos J som ska sluta på jobbet. Ska försöka orka ladda batteriet till kameran så att jag kan ta lite bilder, samt lägga över lite bilder från gårdagen.

Äntligen!



Efter lite pysslande från min sida och med bra hjälp från kundservice är jag tillbaka igen. Tanken är att försöka bli en något mer aktiv bloggare, men jag vågar inte tro på det förrän jag bevisat det. Så Maja, upp till bevis!

RSS 2.0